Over Hevi Handmade

Hoe het avontuur begon

Let’s meet Henca de Vilder! Hét gezicht en de creatieve spirit achter Hevi Handmade. Zoekend naar een nieuwe uitdaging is ze in 2005 haar ondernemers avontuur begonnen..

Vreemde geuren en kleuren, unieke spulletjes, prachtige stoffen en dan opeens een bijzondere ontmoeting met een local.. Struinend over de lokale markten in verschillende landen ging ik op zoek naar het onbekende. Een overvloed aan inspiratie. Prachtige handgemaakte kunst die ik het liefst allemaal mee wilde nemen naar Nederland om ook de mensen hier kennis te laten maken met deze mooie items.

En daar was Hevi Bazaar. Wat begon als een hobby resulteerde in een fulltime onderneming.

Onze Producten

Filter op categorie
Product category filter

Het ontstaan van Hevi Handmade

Van Hevi Bazaar naar Hevi Handmade

“Toch gaf het kant en klaar inkopen al gauw geen voldoening meer en daarnaast was het niet meer toereikend voor mijn doelgroepen. Het viel me op dat er in Nederland weinig stijlvolle en eerlijk geproduceerde sieraden voor een betaalbare prijs aangeboden werden.” Het gebrek aan deze combinatie was voor Henca de aanleiding om een andere weg in te slaan. Een mooi sieraad mag niet ten koste gaan van mens en milieu. De focus kwam daarom volledig op mooie en eerlijke sieraden & mode accessoires te liggen. Dat was het moment dat Hevi Bazaar veranderde in Hevi Handmade.
 

Van idee naar ontwerp

Creatief bezig zijn en het samenvoegen van materialen, kleuren en vormen zat er al vanaf jongs af aan in. “Ik werk niet volgens een vast patroon maar kijk wat ik van bestaande materialen kan creëren. Van complete outfits voor mijn kinderen, opgeknapte meubelstukken tot culinaire creaties. Nu verwerk ik mijn creativiteit en inspiratie, die ik in mijn omgeving en tijdens het reizen op doe, in de ontwerpen van sieraden en mode accessoires. In samenwerking met kleinschalige ambachtslieden worden de ideeën en ontwerpen tot het eindproduct ontwikkeld. “
 

Hello Hevi Hand­made

Of je nu van een echte statement ketting houdt of van natuurlijke, subtiele sieraden, een bijzondere ring of een combinatie van allen, Hevi Handmade is er voor je! Voor elke vrouw en gelegenheid een uniek sieraad kunnen bieden dat een echte eyecatcher is en dat eerlijk is geproduceerd, dit is en blijft onze belangrijkste drijfveer.
 
 

Ontgrendel exclusieve prijzen

Meld u aan of registreer u voor ambachtelijke, duurzame sieraden voor de kwaliteitsbewuste vrouw.