Filosofie

Krachtige en kenmerkende sieraden voor de vrouw die haar uitstraling en outfit extra wil laten bloeien.

De bloeiende natuur, avontuurlijke reizen en onze directe omgeving zijn een grote inspiratiebron binnen de Hevi Handmade collecties. Dit zie je terug in de natuurlijke kleuren, materialen en decoratieve designs met een subtiele hint naar de natuur. Met onze sieraden willen we de zelfbewuste krachtige vrouw inspireren om een balans te creëren tussen het najagen van dromen en momenten van rust.

Alleen dan kan je op je mooist stralen en bloeien. En dit vraagt om tijd, rust en aandacht. Durf jij te bloeien? Creëer veel momenten van ontspanning om te blijven bloeien en de kracht en schoonheid in jezelf en je omgeving nog beter te beleven.
 
Wij geloven dat een uniek sieraad meer is dan een accessoire. Een sieraad met een tijdloze esthetiek kan je jarenlang dragen en gaat bij je horen. En hoe mooi is het als deze later misschien wel wordt doorgegeven aan je kinderen, kleinkinderen of andere geliefden?

Ontwerp & samenwerking

De sieraden zijn zo ontworpen dat ze niet modeafhankelijk zijn en jarenlang meegaan. Het zijn originele designs die met veel liefde zijn creëert in samenwerking met kleinschalige ambachtslieden in Turkije. Onze sieraden worden onder eerlijke omstandigheden en met de hand gemaakt in kleine familie ateliers. Hier worden onze ideeën en ontwerpen tot het eindproduct ontwikkeld. Eerlijke werkomstandigheden betekent voor ons een fair trade loon, reguliere werkuren, een veilige werkomgeving en de garantie dat er geen kinderarbeid plaatsvindt. Dit is een belangrijke voorwaarde en speelt een grote rol in de fijne samenwerking met onze leveranciers en de (mede)ontwerpers.
 

Onze Producten

Filter op categorie
Product category filter

Materialen & duurzaamheid

Alle sieraden van Hevi Handmade zijn ontworpen met een tijdloze schoonheid in gedachten. Dit betekent uitstekende kwaliteit en tijdloze designs die jarenlang meegaan. Zamak is het hoofdmateriaal dat gebruikt wordt voor onze Hevi sieraden, dit bestaat uit een legering koper, zink en magnesium. Daarnaast zijn al onze sieraden verzilverd en nikkelvrij. De puur collectie bestaat uit natuurlijke materialen zoals leer, katoen en zijde met toevoeging van Zamak. De sieraden uit de verschillende collecties zijn zo gemaakt dat je ze perfect met elkaar kunt combineren.
 
Bij Hevi Handmade vinden we het milieu belangrijk. Om deze reden streven wij ernaar om zo min mogelijk plastic te gebruiken. Een groot deel van onze verpakkingen is gemaakt van gerecycled karton. Als het overige verpakkingsmateriaal proberen wij zoveel mogelijk her te gebruiken.
Ook in onze ateliers wordt al het karton en plastic hergebruikt. Daarnaast werken ze continue aan een schonere productie. We geloven dat duurzaamheid een continue proces is, daarom blijven we altijd kijken naar verbeteringen.

Ontgrendel exclusieve prijzen

Meld u aan of registreer u voor ambachtelijke, duurzame sieraden voor de kwaliteitsbewuste vrouw.